ŠK Bodva Jesenný zraz turistov

Športový klub Bodva, spolu s miestnou odborovou organizáciou SLOVES, pozývajú svojich členov, aj všetkých ostatných priaznivcov turistiky a milovníkov prírody na Jesenný zraz turistov. Zraz sa uskutoční v sobotu 21.10.2017 a bude zahŕňať nenáročný výlet okolím Moldavy a posedenie s malým občerstvením v areály Drienovských kúpeľov.

Trasa bude začínať v areály Arena Sportcentrum a povedie k Ladislavovej vyvieračke, kde bude krátka prestávka. Ďalej sa pôjde k Drienovskej jaskyni tzv. „Pitykó“ a do Drienovských kúpeľov. Tu je naplánovaná dlhšia prestávka na občerstvenie v podobe gulášu/kapustnice. V areály budú mať účastníci možnosť zakúpiť si ľubovoľné nápoje v pohostinstve. Výlet sa ukončí v Arena Sportcentrum.

 

Odchod je naplánovaný na 08:30 hod.

Trasa je vhodná aj pre menej zdatných turistov a deti. Kľudným tempom sa dá zvládnuť za 3,5 hodiny a jej celková dĺžka je cca 12 km.

Prihláseniť sa je nutné do štvrtku 19.10.2017 na emaile turistika(a)skbodva.sk  0915933609

Pre účastníkov bude v kúpeľoch pripravená kapustica.

Štartovné: dobrovoľný príspevok.

 

Ladislavova vyvieračka: Leží v nadmorskej výške 420 m n.m. v jej blízkosti sa nachádza Kaplnka Sv. Ladislava. Objekt nazývaný miestnym obyvateľstvom aj ako Rastlinný kostol Sv. Ladislava, ktorý sa nachádza na Jasovskej planine. Prameň aj s kaplnkou sú pútnickým miestom.

Na bývalých základoch kostola z konca 15. storočia a kaplnky z polovice 20. storočia tu v rokoch 2006-2007 postupne vyrástol kamenný múrik a na ňom symbolická drevená konštrukcia v tvare niekdajšej kaplnky.

Okolitá rozsiahlá lúka, ktorá sa nachádza pri kaplnke ponúka čiastočný výhľad na hrebeň Volovských vrchov s Kojšovskou hoľou (1246 m n.m.) a východným smerom na Košickú kotlinu.

 

Drienovská jaskyňa:  Je súčasťou prírodnej rezervácie Palanta. Miestnym obyvateľstvom nazývaná pod menom „Pitykó“. Situovaná na južnom okraji Jasovskej planiny, severne od obce Drienovec pri ústí doliny Miglinc. Dĺžka jaskyne je 1 348 m s výškovým rozdielom 85 m. Jaskyňa je erozívneho pôvodu, tvorená vápencom. Pre turistov je sprístupnená len impozantná vstupná plocha. Jej výzdobou sú rozličné erozívne tvary, sintrová výzdoba, kôry kryštalického sádrovca, kríčkovitý aragonit a kalcitové drúzy.

Zoznam prihlásených:

Csizmar+1

Comor+1

Janos

Hegedus

Beres

Tothova

Rakacky

Dobos+1

Demko

Gergely

Csepely

Zelinsky+1

Martonova

Liptakova

Sciranka

Petruska

Subovicsova 

Csala+1

Urbanova E.+1

Urbanova L.

Szabova+17

Harsanyiova+1

Zvirinsky

Hronecova

Pataki

Draskoci

Gazda

Recskyova+2

Gregus+1

Hronec


Pridajte prvý príspevok do diskusie

Meno, priezvisko:

Správa:
picleftrightclosefacebook