Moldavská desiatka - pozvánka na bežecké podujatie

Športový klub BODVA Moldava, Vás týmto pozýva na 5. ročník Moldavskej desiatky. Tento pretek je súčasťou Moldavských športových dní a uskutoční sa v sobotu 24. septembra 2016 o 11:00 hod. v areáli Aréna šport centrum (pod kopcom). Povrch trate je vyslovene lesná cesta, ani 1mm asfaltu a beží sa v prekrásnej prírode Slovenského krasu. Dĺžka trasy je 10,6 km s obrátkou na 5,3 km pri vyvieračke a kaplnke sv. Ladislava. Prevýšenie trate je cca 300 m a vedie po zelenom turistickom značení. Štart a cieľ je v areáli Aréna šport centrum. Kto miluje prírodu, beh, prekrásne prostredie a chce si užiť beh bez asfaltu a cestnej premávky tak je srdečne vítaný na Moldavskej desiatke. Tento pretek je určený hlavne pre amatérskych bežcov a nie pre bežcov, ktorí naháňajú finančné odmeny. Vítaní sú však všetci, ale musia sa uspokojiť s vecnými cenami a nie finančnými!


Usporiadateľ:

ŠK BODVA Moldava

 

Termín:

v sobotu dňa 24. septembra 2016

 

Štart:

areál Aréna šport centrum o 11:00 hod. pre všetky kategórie

 

Prezentácia:

areál Aréna šport centrum od 09:30 – 10:45 hod.


Štartovné:

5 eurčlenovia Moldavskej bežeckej ligy s uhradenou platbou do 18. septembra 2016

6 eur obyvatelia s trvalým bydliskom Moldava n/B. a bežci z partnerských klubov:

BK Spartak Medzev, BK Steel Košice, MARAS team a Active life Košice s uhradenou platbou do 18. septembra 2016

7 eur ostatní, vopred registrovaní s uhradenou platbou do 18. septembra 2016

10 eur registrovaní priamo na mieste v deň preteku

 

V štartovnom majú bežci zahrnuté občerstvenie, energetický darček, jedlo a nápoj. Súčasťou štartovného je tombola a po dobehnutí do cieľa aj účastnícka medaila.

 

Registrácia:

spočíva odoslaním správy na email: vo forme: meno a priezvisko, dátum narodenia, klub resp. mesto za ktoré pobežíte a nepovinne Vaše tel. číslo v prípade oznamu resp. nejakej zmeny ohľadom podujatia. Po emailovej registrácii musíte uhradiť štartovné na účet klubu. Po pripísaní sumy na účet obdržíte potvrdzujúci email pre úspešnú registráciu. V prípade ak sa preteku nezúčastnite, organizátor t.j. Športový klub Bodva, tieto peniaze využije na rozvoj športového klubu. Registrácia je úspešná až po pripísaní štartovného na účet klubu. Zoznam registrovaných nájdete na linku: http://www.skbodva.sk/index.php?id=7&show=simpl586


Bankové spojenie:

číslo účtu: 4020417338/7500 (ČSOB)

IBAN číslo: SK3875000000004020417338
V poznámkach platby prosím uviesť Vaše: meno a priezvisko. Presnú sumu platby uviesť podľa príslušnej tabuľky do ktorej spadáte.

 

Občerstvenie:

v priestore štartu a osviežovacia stanica na obrátke (iont, voda)

 

Predpis:

organizátor nezodpovedá za škody vzniknuté nepriaznivými prírodnými podmienkami a neplnením pokynov organizátormi. Každý účastník štartuje na vlastnú zodpovednosť a zodpovedá aj za svoj zdravotný stav, v akom na štart behu nastupuje.

Pretekári sú povinní riadiť sa pokynmi organizátorov. Organizátor si vyhradzuje právo zmeny trate a programu.

 

Trať:

poľná cesta 3%, lesná cesta 97%, dĺžka trate je 10,6 km ( 5,3 km obrátka )

 

Ceny:

žiadna finančná výhra !!! bojovať sa bude o vecné ceny ( medaila, pohár ) pre prvých troch v kategórii:

M1, M2, M3, M4, Ž1,  Ž2.

Navyše každý účastník, ktorý dobehne do cieľa dostane prekrásnu účastnícku medailu. Limit je 60 pretekárov!

 

Kategórie:

M1 – muži do 39 r.

M2 – muži nad 40 r.

M3 – muži nad 50 r.

M4 – muži nad 60 r.

Ž1 – ženy do 39 r.

Ž2 – ženy nad 39 r.

 

Informácie:

  Ing. Róbert Boros, email: , tel.: 0908 231 152 , facebook link:

https://www.facebook.com/events/682178788597895/682190298596744/?notif_t=plan_mall_activity¬if_id=1473792794246893


Trať Moldavskej desiatky povedie okolo kaplnky sv. Rócha v Moldave a obrátkou okolo rastlinného kostola sv. Ladislava na Jasovskej planine. Veľmi významné a historické pamiatky majú aj svoju históriu a tak Vám ich v krátkosti prinášam.


Kaplnka sv. Rócha - bola postavená na svahu v severnej časti mesta na počesť sv. Rócha a na pamiatku obetí epidémie cholery, ktorá v meste vypukla v roku 1831. Počas šiestich týždňov zomrelo 212 obyvateľov mesta. Ďalšia epidémia cholery v roku 1872 si vyžiadala 34 obetí. Kaplnka bola koncom 90-tych rokov 20 storočia zrekonštruovaná.. Oltárny obraz zobrazuje sv. Rócha a nástenné maľby zaznamenávajú smutné udalosti z obdobia epidémie. je prístupná iba počas púte a to v prvú augustovú nedeľu. Na pamiatku obetí sa každý rok na deň sv. Rócha slúži odpustná omša.

Kaplnka sv. Rócha

 

Rastlinný kostol sv. Ladislava - neďaleko obcí Debraď a Drienovec, na Jasovskej planine predstavujúcej najvýchodnejšiu časť Slovenského krasu, sa nachádza pozoruhodné miesto obľúbené turistami i pútnikmi –Vyvieračka sv. Ladislava. Nachádza sa vo výške 420 m.n.m.. K tomuto miestu sa viaže legenda o veľmi zbožnom uhorskom kráľovi, sv. Ladislavovi, ktorý si počas návratu z ťažkého boja vymodlil na suchej pláni vytrysknutie prameňa, aby sa jeho vysmädnuté a na smrť unavené vojsko napojilo a zachránilo pred záhubou. Vedľa prameňa, ktorý je dodnes veľmi výdatný a ani v najväčších suchách nevysychá, bol na začiatku 16. storočia postavený kostol zasvätený práve sv. Ladislavovi. Tento kostol v dávnych dobách zničili Turci, koncom 20. storočia sa však začali objavovať snahy o jeho obnovu. Nakoľko sa stavba nachádza v Národnom parku Slovenský kras, obnova bola odsúhlasená len za podmienok, že sa použijú prírodné a ekologicky prijateľné materiály. Na stredovekých základoch kostola postupne vyrástol kamenný múrik a na ňom symbolická drevená konštrukcia v tvare niekdajšieho chrámu. Strom, ktorý rástol medzi základmi stavby, bol ponechaný na svojom mieste, takže prečnieva cez vôkol postavené trámy. Drevenú konštrukciu pomaly obrastajú popínavé rastliny. Tak vznikol na mieste starobylého chrámu nový, tzv. „Rastlinný kostol“. Areál kostola a vyvieračky dnes predstavuje dôležitú križovatku turistických trás. Vďaka legende o zázraku sv. Ladislava, ako i údajným zjaveniam Panny Márie, ku ktorým malo dôjsť v 50-tych rokoch 20. storočia, zároveň platí i za obľúbené pútnické miesto. K vyvieračke a Rastlinnému kostolu sv. Ladislava sa možno dostať po značkovaných turistických chodníkoch z obcí Debraď, Drienovec a mesta Moldava nad Bodvou.

Rastlinný kostol sv. Ladislava


Od roku 2014 je súčasťou preteku aj účastnícka medaila, ktorá je vyrobená len pre toto podujatie. Hlavnou myšlienkou bolo, aby boli ocenení nielen víťazi, ale aj ostatní účastníci dobehnutím do cieľa.

Ak chcete stráviť beh v tomto prekrásnom prostredí, získať pamätnú účastnícku medailu tak neváhajte a venujte sobotňajšie predpoludnie 24. septembra 2016 - Moldavskej desiatke. Je to skvelá bežecká previerka pred októbrovým sviatkom Medzinárodného Maratónu Mieru v Košiciach. Všetci ste srdečne vítaní klubom ŠK BODVA a jeho organizátormi.


Behu zdar!



Foto: ŠK BODVA

Zoznam registrovaných:


kategória M1 :

Róbert Boros

Peter Remiáš

Rudolf Verba

Pavol Doboš

Ján Jurek

Viktor Želinský

Jakub Klamarčík

Ján Matúš

Ondrej Andrejko

Matúš Hudák

Adrián Dringuš

Jozef Lörinc

Michal Bodnár


kategória M2 :

Jozef Jaššo

Branislav Klobošič

Július Vilk

Rudolf Pado

Marian Vlček

Elo Kulík

Pavol Uličný


 kategória M3 : 

Miroslav Sabo

Ladislav Mester

Jaroslav Pavlov

Gabriel Sabo


 kategória M4 : 

Vojtech Kassay

Ján Imling

Tibor Huszár


kategória Ž1 : 

Martina Giňovská

Alica Juhásová 

Zuzana Furbergerova 

Lucia Richterová 

Alena Halveland

Anna Vargová

Ivana Vašková

Alena Farkašová


kategória Ž2 : 

Jozefina Bernatova 

Andrea Rakacká

Monika Erdelyi Kolárska 

Marianna Džuberová

Žaneta Kyselová





Pridajte prvý príspevok do diskusie

Meno, priezvisko:

Správa:
picleftrightclosefacebook