Šk Bodva na "kole" Javorníkmi a Vsetínskými Beskydami

Športový klub Bodva Vás pozýva na cykliticko - turistický výlet dvoma krásnymi hrebeňovkami Valašskom.

Na "kole" si prešlapeme Javorniky, navštívime Vsetín a prejdeme krásnym hrebeňom Vsetínskych Beskýd. Nudiť sa nebudú ani turisti, tiež si vyšlapu na obe hrebene.

Výlet sa uskutoční 1 a 2 júna, tj. v sobotu a nedeľu.

Trasa cyklistická:

Trasa prvý deň: Makov hranica - Lemešná - Kasárne - Portáš - Makyta - Janová

Trasa má cca 50km, so stupaním 2000 m a klesaním 2100m. Trasa sa dá podľa síl skrátiť cez Halenkov. Podrobné prevýšenie na mapke. Menej zdatným cyklistom odporúčame trasu ukonciť na Kohútke a zíjsť do Nového Hrozenkova (30km prevýšenie 917m)

Trasa druhý deň: Ubytko -  Cáb- Tanečnice - Soláň - Vysoká - Makov.

Trasa je v druhý deň kratšia má 41 km, so stúpaním 1 655 m a klesaním 1 545 m. Trasa vedie krásnym hrebeňom Vsetínskych Beskýd. Tí slabši si trasu možu skrátiť opäť z Nového Hrozenkova - Karolinka - Čerták - Solán - Vysoká - Makov 25km 900m prevýšenie.

Trasa turistická:

Prvý deň: Nový Hrozenkov - Portáš - Kohútka - Nový Hrozenkov. Trasa vedie na hrebeň Javorníkov. Na hrebeni sa nachádzaju dve horské chaty. Má 15km s prevýšením 500m. Predpokladané trvanie túry 4:30hod. Na horskej chate Portáš sa stretneme s našou cykloskupinou. Po túre sa turisti presunu mikrobusom na ubytko, kde sa opäať stretnú s cyklistami.

Druhý deň: Upresníme, ešte ho plánujeme

Počas celej cyklotrasy sa nachádzajú veľa chát s možnosťou občerstvenia.

 Odchod v ranných hodinách cca o 4:30hod.

Ubytovanie v kempe Hovezi na chatke 10€.

Cestovné: členovia klubu 15€, nečlen klubu 30€.

Prihlásenie: skbodva@skbodva.sk 0915933609

Pokyny pre prihlásenie: uprednostnení sú členovia klubu Šk Bodva. Prihlásiť sa je nutné do 29.5.2019. Prihlásený budeš až po zaplatení cestovného. Stormo platby do 29.5 bez %, po 30.5 70%. Ako nečlen sa možeš prihlásiť, ale zapísaný budeš po 29.5, ak sa do vtedy nenaplnia miesta členmi klubu

Počet voľných miest: 1



Pridajte prvý príspevok do diskusie

Meno, priezvisko:

Správa:
picleftrightclosefacebook