Moldavská bagandža 6. ročnik výstupu na Kojšovskú hoľu

Pozor posledných 2 voľných miest do autobusu, max. počet 48 turistov.

 

Pozývame všetkých nadšencov turistiky a prírody na tradičný novembrový výstup na Kojšovskú hoľu. 

Už šiesty krát po ročnej prestávke sa opäť stretneme na našom ešte mladom, ale už  tradičnom výstupe na najvyšší vrch v našom okolí Kojšovskú hoľu.Každý rok sa na tomto podujatí trasa výstupu mení z rôznych výstupových miest v okolí hole. Naše výstupové trasy už viedli z Medzeva, Gelnice, Poproča, Jahodnej a Zlatej Idky. Tento rok sme sa rozhodli pre trasu výstupu z miesta rekreačného zariadenia nad obcou Zlatá Idka .

Trasa má cca 14 km a je menej náročná. Hneď na začiatku si síce strmšími serpentínami vyšlapneme na Idčianske sedlo, alle odtiaľ už pohodovou cestičkou s jemným stúpaním prídeme rovno na Golgotu. Väčšina z nás, hlavne tí, ktorí sme nejaké tie ročníky zažili, vieme, že Golgota je konečná stanica sedačkovej lanovky. Odtiaľ vedie zjazdovkou značená cesta na hoľu dosť prudko a kedže sme tento sme rok zvolili jemnejší, menej agresívnejší výstup pre všetky vekové kategórie, tú značku opustíme. Počkáme na tých pomalších a vydáme sa spoločne neznačenou menej známou cestičkou.  Z Golgoty vykročíme padákom k Pome a budeme pokračovať poza vlek. Na vrchol sa dostaneme pekným oblúkom z protiľahlej strany. Po spoločnom fotení a krátkom oddychu sa vyberieme do čajovne chaty Erika, kde si dáme väčšiu obednajšiu prestávku. Z chaty sa vydáme asfaltovou cestou na parkovisko pri futbalovom ihrisku v Zlatej Idke, kde nás popoludní bude očakávať autobus. Toto je náš tohtoročný plán, ktorého sa v sobotu budeme držať.

 Výstup nie je pretekom, počas trasy sú plánované viaceré zastávky. Výlet je vhodný aj pre deti a menej zdatných, ktorí by s turistikou chceli začať, keďže tento výstup je jedným z najľahších ciest na hoľu. Počas obednajšej prestávky je možnosť sa v čajovni občerstviť drobným výberom minutiek a nápojmi. Po trase, hlavne v závere výstupu pod hoľou, sa nachádza zopár studničiek, takže s nabaleným pitným režimom to netreba zbytočne preháňať.


Stretneme sa v sobotu 19 novembra na parkovisku pri Kakaši o 7:00 hod. 

 

Zastávky nástupu a výstupu:

Moldava severná 7:00

Moldava Infocentrum 7:05,

Jasov 7:15


Prihlásiť sa je nutné na emaile: turistika@skbodva.sk alebo tel. čísle 0915933609.


Účastníci výletu nie sú poistený, každý sa zúčastňuje výletu na vlastné nebezpečie 

 

Foto: ŠK BODVA

Zoznam prihlásených : 46

Jánoš

Alexovits +1

 Martonova

Demko

Urbanová

Hronecová

Csepelyi 

Toth L. +4

Hegedus

Kušnir

Bereš

Martonova st.

Demeter

Gazda

Šuver

Péterová

Trojan

Želinský +1

Jakab

Zvirinsky

Buogáň

Halász

Knap

Sýkora +4

Dobos +1

Timková +1

Oros

Rakacky

Tothova

Trembecký

Butella

Pecuch +1

Hronecová Z


Pridajte prvý príspevok do diskusie

Meno, priezvisko:

Správa:
picleftrightclosefacebook