XXIV. ročník hviezdicového pochodu na Prednú holicu

 

XXIV. ročník Hviezdicového pochodu na Prednú holicu je za nami.Z pôvodne 7 prihlásených sme tu boli iba traja – ja (Paly), Jožko a Braňo. Braňo odišiel na Lajošku už deň vopred. Túžba kempovať pod holým nebom je veľmi silná.

Do Zlatej Idky, kde je začiatok nášho výstupu prichádzame dvaja – ja a Jožko. Ostávame milo prekvapení, čaká tu na nás Peťo a Monika. Hneď je veselšie, sme už štyria. Chvíľu čakáme na autobus z Košíc, ktorým by mali prísť košickí turisti.

Zvítame sa s turistami z KVT Košičan a spoločne pokračujeme ďalej. Postupne opúšťame spoločnú skupinu, naše tempo je rýchlejšie.

Jožko v sebe nezaprie hubárskeho ducha. Odbieha z chodníka a hľadá hríby – a darí sa mu.

Cesta do Idčianskeho sedla ubehla rýchlo. Medzi stromami bol príjemný chládok. Ďalej po červenej už bol terén otvorený a aj Slnko lepšie hrialo. Tešíme sa pekným výhľadom do okolia a na Kojšovku.

Na vyhliadke Loreley dávame krátku prestávku a robíme spoločné foto. Po krátkom oddychu pokračujeme smer chata Lajoška.

Na Lajoške nás už čaká Braňo. Je tu aj niekoľko turistov a organizačný štáb výstupu. Zaregistrujeme sa a spoločne čakáme na ďalších turistov, ktorí postupne prichádzajú.

Krátko popoludní p. Kalapos z KVT Košičan privíta prítomných turistov. Po týchto uvítacích slovách začne túžobne očakávaná tombola.

Aj my s napätím očakávame, či sa šťastie usmeje aj na nás. Čísla „strieľajú“ stále vedľa našich až napokon sa to podarilo. Jožko si ide pre cenu – vyhráva knihu.

Po úsmevnej tombole v „retro“ štýle nasleduje voľný program, rozhovory s ľuďmi, ktorých poznáme, spomienky na spoločné výlety.

Čas na Lajoške ubieha veľmi rýchlo, prišiel čas na cestu domov. Zdá sa mi, že cesta späť, k autám do Zlatej Idky bola kratšia – prešli sme ju veľmi rýchlo.

A či nás bolo vidieť? Myslím si, že aj keď sme boli na tomto výstupe iba piati, v skupine turistov na Lajoške sme sa nestratili.

Veď okrem našej fotogalérie z tohto výstupu si pozrite aj fotogalériu Klubu všestrannej turistiky KOŠIČAN na adrese www.kvtkosican.szm.com, sekcia fotogaléria. Aj tu je nás vidieť.

Vďaka za výborne pripravenú akciu patrí celému organizačnému tímu KVT KOŠIČAN, celému personálu Chaty Lajoška (fazuľová polievka bola výborná) a všetkým turistom, ktorí sa výstupu zúčastnili. Už teraz sa tešíme na jubilejný XXV. ročník.

 

 


Foto: ŠK BODVA

       


Pridajte prvý príspevok do diskusie

Meno, priezvisko:

Správa:
picleftrightclosefacebook