Šk Bodva výstup na Sľubicu

Turistika je veľmi pekná záľuba, koníček, spôsob relaxu. Hlavne vtedy, keď sa Vám plánovaná túra aj vydarí. Nie je to však stále tak, ako plánujete.

Na železničnej stanici sa stretávame traja- Jozef, Paly a Braňo. Chvíľu čakáme, či sa k nám niekto ešte nepridá. Počasie nám nepraje, stále výdatne prší. Vystúpiť na Sľubicu by bolo zbytočné. V takomto počasí bude určite celá v mrakoch a svoje výhľady do okolia nám neponúkne. Rozmýšľame nad náhradnou túrou. Volíme si návštevu rekreačnej oblasti Za horou. Kupujeme si lístok do stanice Spišské Vlachy. Po vystúpení z vlaku sa náš predpoklad potvrdil-Sľubica je ponorená v mrakoch. Stále vytrvalo prší. Zo stanice prechádzame „cez kopec“ do rekreačnej oblasti Za horou. HOLYWOOD z Vás každý asi pozná, ale ak niekde budete počuť o „ZAHURAWOOD“ tak to je tu. Po našom príchode je tu trochu ticho. No po čase začína život-skupina chlapov pripravuje oslavu päťdesiatky. Toto prostredie je na to ako stvorené. Posedíme na terase miestnej reštaurácie a odchádzame domov. Na vlakovú stanicu sa vraciame tým istým chodníkom. Malý potôčik si v ňom už tvorí svoje koryto.

Cesta späť do Moldavy ubieha rýchlo. Aj keď plánovaný výlet na Sľubicu sa neuskutočnil, výlet na „ZAHURAWOOD“ mal svoje čaro.

 

 


Foto: ŠK BODVA


Pridajte prvý príspevok do diskusie

Meno, priezvisko:

Správa:
picleftrightclosefacebook