Šk Bodva turistický výlet na Sľubicu

ŠK Bodva Vás pozýva na celodenný turistický výlet s výstupom na Sľubicu, ktorý sa uskutoční v sobotu 16.júla 2016. Výlet je náročnejší výstupom na Sľubicu (1129), avšak výstup stojí za to.

 

Popis trasy: Vojkovce–S. Predky–Sľubica–S. Predky – Richnava (vlak)

Dĺžka trasy: 14 km, cca 5 hodín (plus čas na oddychové prestávky)

Doprava: Moldava n/B – Krompachy (vlak), Richnava – Moldava n/B (vlak), Krompachy – Vojkovce presun taxikom cca 1,5€/osoba.

 

Zraz o 6:05 na železničnej stanici Moldava nad Bodvou (veľká stanica).

Z Moldavy nad Bodvou do Košíc cestujeme rýchlikom. Upozorňujeme na skorý príchod na stanicu. Cestovné lístky vydáva službukonajúci výpravca, ktorý krátko pred príchodom vlaku do stanice cestovné lístky už nevydá. Cestovný lístok (nulový lístok) musí mať aj cestujúci, ktorý má nárok na cestovanie zdarma.

 

Odchod: 6:21 (rýchlik Poľana), Moldava n/B.

Príchod do Moldavy n/B – neurčený cca 19:00 – 20:00hod.

Cestovné: vlak, (podľa tarify príslušného dopravcu).

Účastníci túry nie sú poistení, každý sa zúčastní túry na vlastné nebezpečie.

Prihlásenie:          0915933609

 




Zoznam prihlásených:

Bezek

Jánoš

Hegedus 

Čomor

Sľubica (1 129,4 m n. m.)[1][2] je tretí najvyšší vrch pohoria Branisko a najvyšší v južnej časti rovnomenného podcelku, od vyššej severnej časti oddelenej priesmykom Branisko.

Dominuje južnej časti pohoria, nachádza sa v jej centre, nad obcami DúbravaSlatvina a Vojkovce.

Na vrchole je osadená informačná tabuľa, posedenie s dreveným stolom a lavičkami, nechýba turistický smerovník so schránkou a vrcholovou knihou.

Z vrcholu je možný výhľad na západnú stranu, považovaný za jeden z najpôsobivejších na Slovensku, naskytajúci sa na SpišHornádsku kotlinu s Dreveníkom a Spišským hradomSlovenský rajLevočské vrchyVolovské vrchy a počas dobrej viditeľnosti aj na Vysoké Tatry a vrch Nízkych Tatier – Kráľovu hoľu (1 946,1 m n. m.).


Pridajte prvý príspevok do diskusie

Meno, priezvisko:

Správa:
picleftrightclosefacebook